Reentrenar la vostra mascota de pastura

Tots som propietaris d’aquest cavall, el que es va asseure al camp sense fer més que suar mosques, menjar i convertir l’oxigen en diòxid de carboni durant un any o més. En realitat, aquest podria ser un cavall molt bo; SI sabíeu per on començar el procés de manipulació i reelaboració.

En realitat, això no és massa complicat. Comenceu agafant el cavall. De vegades, si el cavall ha estat assegut a la pastura durant molt de temps, acostuma a ser evasiu; prou que atrapar-lo és una feinada. Obteniu menjar o les seves delícies preferides i proveu els antics trucs per atrapar-lo per suborns. Si això no funciona, mireu si podeu allunyar el seu amic de pastures i fer-lo seguir fins a un bolígraf prou petit (bolígraf rodó, paller, cobert o caseta) que el pugui atrapar i, a continuació, atrapar-lo fàcilment. Si no se l’ha manejat en força temps (un any o més), realitzeu un curs d’actualització sobre les maneres de terra, l’empat i la preparació. Maneja’l com esperes res menys que el màxim respecte, però maneja’l suaument al mateix temps; no saltis com si estiguessis esperant que flipés i corrés com un boig, però assegura’t que estàs veient el seu llenguatge corporal i veus com reacciona davant de ser manipulat de nou.

La majoria dels cavalls, un cop entrenats, recorden el que els han ensenyat. No ho oblidaran màgicament un dia, però encara necessiten un curs d’actualització. Després de treballar algunes maneres bàsiques, intenteu fer-ho una mica i, tot seguit, acabeu el dia. La propera vegada que el treballeu, feu el mateix que la primera vegada i potser aquesta vegada estireu-lo una mica més. Afegiu a poc a poc els vostres segments d’entrenament, fent que cada sessió sigui una mica més llarga perquè no l’aclareu tirant-li tot alhora. Una altra nota que cal recordar: si és possible, quan torneu a treballar, proveu d’entrenar diàriament, però assegureu-vos que encara li doneu un dia complet de descans durant la setmana. Fins i tot si no teniu temps per a una sessió completa cada dia, traieu-lo de la pastura i prepareu-lo i passeu-lo si no és res més.

En aquest moment, fins i tot passar temps amb ell és tan important com treballar-lo. Si va ser especialment fantasmagòric o nerviós quan vau començar a treballar amb ell i encara sembla desafortunat després de la primera setmana, doneu-li una setmana o dues de preparació i maneig fins que torni a la mentalitat del treball i no sospiti de tot el que sou tornant sobre ell. No només llenceu la sella a l’esquena el segon dia fora del camp si ha estat nerviós i nerviós. Aquesta és una manera segura de fer-te mal (o d’ell) i espantar-lo fins al punt que et fa més difícil treballar. Si estava particularment tranquil per tot això, al cap d’una setmana, no dubteu a fer-lo muntar i provar uns quants circuits al voltant de l’arena, camp o bolígraf rodó i veure com se sent de tornar a muntar.

A alguns cavalls no els importa, mentre que a altres els sembla que és hora d’emprendre aquesta carrera com a cavall de rodet! Mantingueu la calma i seguiu l’horari de conducció. Durant la primera setmana d’equitació, condueix-lo un dia i després l’altre; només cal fer algunes maniobres i manipulació general. La segona setmana, feu un passeig lleuger cada dia i després aneu d’allà, fent-lo treballar una mica més i introduint alguna cosa nova cada setmana de treball.

Recordeu-li de donar-li un dia de descans cada setmana i, fins i tot si no teniu temps per muntar-hi o estalviar-vos aquest dia, només cal que li doneu un raspall ràpid i que rasqueu els seus punts amb picor preferits.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*