He d’utilitzar una catifa de cavalls a la primavera i l’estiu?

A mesura que entrem a la primavera, és hora de començar a pensar en els requisits de les seves catifes per a les estacions més càlides. El fet de tapar el cavall a la primavera i l’estiu depèn d’una sèrie de variables i serà molt individual per al vostre cavall.

El vostre cavall té protecció natural contra els elements. Les races autòctones, en particular, han evolucionat per afrontar molt bé el seu clima domèstic, desenvolupant un pelatge més gruixut a l’hivern i deixant-se un pelatge més fi a mesura que les temperatures s’escalfen, cosa que significa que potser no necessiten cap mena de resistència. No obstant això, els cavalls domèstics ara no són necessàriament en el seu clima natal, potser han estat tallats o s’han acostumat a ser resistents o estabulats, de manera que alguns necessitaran una protecció addicional contra els elements tant en temps més càlid com fred.

El clima de primavera i estiu al Regne Unit encara pot veure baixar les temperatures a la nit i no som contraris al vent i la pluja d’estiu. Per tant, és una bona idea vigilar el clima i estar preparats per oferir una protecció addicional segons sigui necessari, sobretot si el vostre cavall està acostumat a estar estabilitzat durant l’hivern o és una raça més vulnerable, com ara un pura sang. Per exemple, una manta en nits fredes o una catifa de participació sense farciment per a un clima tempestuós. Recordeu, però, que si la temperatura s’escalfa, és important eliminar l’excés de catifes o mantes per evitar suar. És important en un clima més càlid que l’aire de refrigeració pugui passar pel cos del cavall per ajudar-lo a refredar-se i que una catifa de cavalls pugui dificultar aquest procés.

Com es va parlar anteriorment, els cavalls que han estat retallats poden requerir una protecció addicional. El retall és beneficiós perquè ajuda els cavalls que treballen a no sobreescalfar-se i significa que qualsevol suor s’assecarà més ràpidament; en termes de maneig estable, això significa que els cavalls poden ser resistents i assentar-se més ràpidament. Un cavall que no s’hagi retallat trigarà més a refredar-se després de la feina, cosa que significa que l’escorça ha d’esperar fins que estigui fresc per evitar que es refredi. Els cavalls d’espectacle també es tallen sovint a l’estiu per evitar el sobreescalfament durant la competició. El costat negatiu del retall és, òbviament, que haureu de vigilar de prop les necessitats del vostre cavall en termes de protecció contra el fred, de manera que fins i tot a la primavera i a l’estiu poden requerir una catifa les nits més fredes. Per tant, és recomanable retallar tot el que calgui per a la càrrega de treball del seu cavall.

Una altra catifa per a cavalls que pot necessitar el vostre cavall a l’estiu és una catifa per a mosques. Alguns cavalls poden viure feliçment al costat de les mosques, de tant en tant els arrosseguen. D’altres els troben extremadament irritants i, per a ells, una catifa amb mosca us ajudarà a proporcionar protecció. Aquests poden ser des del coll fins a la cua i sota el ventre si es requereix per proporcionar la màxima protecció. És una bona idea invertir tant com es pugui permetre per aconseguir una catifa transpirable per evitar el sobreescalfament i la suor.

Alana Holder escriu sobre productes eqüestres.

La selleria Old Dairy està especialitzada en proporcionar equips d’equitació de la millor qualitat a preus assequibles. Per a una àmplia gamma de catifes de cavalls, visiteu el lloc web.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*