El que heu de saber sobre la conducció sense cap cavall

Sembla que aquest és un tema molt debatut. Hi ha una divisió uniforme en la resposta; hi ha qui diu que sí i d’altres que no. Creuen que fa mal al cavall o que no és natural perquè el pes del genet no es distribueix de manera uniforme com en una sella. Jo dic, depèn; al cavall i al genet. El seu cavall té l’esquena òssia? Ets una persona especialment prima? Si és així, no hauríeu de muntar a cavall sense cap; els cavalls tenen una pell extremadament sensible i poden sentir les coses amb molta duresa. Li excavaríeu els músculs de l’esquena i faria que l’esquena fos tendra de manera que no podíeu muntar-lo durant diversos dies. Muntar ossos sobre ossos no es barreja. Un genet gran en un cavall estret o ossi tampoc no és una bona idea; exercirà massa pressió sobre una zona de l’esquena del cavall; provocant així el mateix problema: un cavall adolorit. Engreixar el cavall probablement no funcionarà, alguns cavalls, com algunes persones, només es construeixen molt prims i no hi ha res a fer.

Un altre factor és el vostre seient. Com s’asseu al cavall? El vostre pes sempre es troba en una sola àrea o esteu rebotant? Es mou amb el cavall o es subjecta les cames contra els costats en un esforç per mantenir-se i mantenir-se quiet? Si us asseu rígidament al cavall, amb el pes tot en una sola zona, pot ser molt incòmode per al vostre cavall i no conduirà bé. Les seves marxes seran rígides i dificultaran el seu viatge. Tampoc agafeu les cames al cavall, potser ho prendrà com a resposta per avançar més ràpidament i, mentre intenteu aturar-lo, es confondrà pensant que li diuen que vagi més ràpid. Tot això té en compte si s’ha de muntar a peu sense cap o no. Primer em van criar a cavall sense pèl, la majoria de la gent s’ensenya primer a la sella i, per tant, tot i que em resulta fàcil, còmode i relaxant anar a peu sense camins, potser no.

Desenvolupar un seient independent. Sentiu-vos tan còmodes a peu sense caminar com ho feu amb una sella i, sempre que passeu, comenceu pel passeig fins que us sentiu segurs i podreu pujar a marxes més ràpides. No circuleu amb marxes més ràpides fins que no esteu segurs que podeu; si us en caieu, podreu perdre la confiança tots junts. Si decidiu trotar, comenceu amb un trot lent i, si us sentiu bé i us sentiu còmode, aneu més ràpid. El més important que cal recordar mentre es monta a peu sense cap és: moure’s amb el cavall. Si haguéssiu de portar alguna cosa pesada a l’esquena, preferiu que es mantingui rígid i dur a l’esquena o que es mogui amb vosaltres com si formés part de vosaltres? Per descomptat, voldríeu que es mogués amb vosaltres, així que feu el mateix amb el vostre cavall. Faciliti la seva càrrega en no ser una càrrega.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*