5 consells per fer front a la pèrdua de pes al cavall

Res no és més preocupant que veure el cavall dia rere dia perdre pes lentament i no saber el perquè. Tot i assegurar-se que tenen molt accés a pinsos i suplements minerals / vitamínics de bona qualitat, continuen perdent pes. Aquí hi ha cinc consells que us poden ajudar a començar el camí correcte per afrontar la pèrdua de pes inesperada del cavall.

Avaluació veterinària

En primer lloc, SEMPRE avalueu el vostre cavall pel vostre veterinari si es troba amb algun tipus de desafiament per a la salut. No puc subratllar-ho prou. Hi ha tantes coses que poden afectar la capacitat del cavall d’absorbir nutrients, des de paràsits fins a càncer. El vostre veterinari pot descartar-vos les coses i fer un diagnòstic adequat si hi ha una malaltia greu que contribueixi a una pèrdua de pes al cavall. He vist massa vegades que la gent espera i veu actitud en detriment del cavall.

Paràsits intestinals

Una raó molt comuna perquè els cavalls perden pes es deu a una forta càrrega de paràsits. Com que els paràsits desenvolupen resistència a molts dels desparasitats comercials disponibles al mercat, és possible que els protocols de desparasitació ja no siguin efectius. La vostra clínica veterinària us pot fer un recompte d’òvuls fecals i informar-vos de quins tipus de paràsits intestinals (si n’hi ha) poden estar acollits pel vostre cavall. A partir d’aquesta informació, podeu prendre decisions més específiques sobre quins protocols de desparasitació poden ser més efectius per a la vostra situació.

També hi ha protocols alternatius que cada cop són més populars entre els cuidadors de cavalls. Molts d’aquests són segurs d’utilitzar juntament amb els desparasitats tradicionals i poden ajudar a augmentar l’eficàcia del vostre programa de desparasitació.

Alguns d’aquests inclouen:

Terra de diatomees de qualitat alimentària: es creu que la terra de diatomees funciona de manera similar a mesura que es mou pel tracte digestiu de l’animal com ho fa quan s’aplica externament als insectes. Els fòssils microscòpics de diatomees a base de sílice que formen la pols fina penetren a l’exosquelet dels insectes i els fan deshidratar i morir.

Olis essencials: els animals salvatges cauran i mengen certs tipus de plantes que no solen estar en la seva dieta diària per ajudar a netejar el seu cos de paràsits. Es creu que certs olis essencials de qualitat medicinal ajuden a eliminar el cos dels paràsits interns basant-se en l’ús històric d’aquestes plantes tant per cultures antigues com per animals salvatges. No està clar si ajuden augmentant el sistema immunitari natural de l’hoste o actuant directament contra el paràsit. Els olis que poden ajudar més són: l’estragó, Ocotea, Di-Gize i la longevitat.

Suplementació del sistema immunitari: un organisme que té un sistema immunitari compromès serà més susceptible a tot tipus d’infecció, inclosa la dels paràsits interns i externs. Afegir suplements rics en antioxidants pot ajudar a la capacitat del seu cavall per fer front a aquests atacs de forma natural. El suport immunitari és molt important per mantenir el cavall geriàtric.
Odontologia Equina

M’ha sorprès la quantitat de persones que he trobat al llarg dels anys i que desconeixen que els cavalls necessiten una odontologia de rutina. Hi ha molts factors que intervenen en la funció de la mandíbula del cavall i en com les dents del cavall entren en erupció i es desgasten contínuament. La manera com es mou un cavall, la posició que menja, el que menja, etc., contribueix a si el cavall desenvoluparà un desequilibri dental. Si les dents estan desequilibrades i el cavall no pot masticar eficaçment els seus aliments, és menys probable que puguin absorbir els nutrients necessaris d’aquest aliment. És possible que els cavalls més grans s’hagin desgastat la vida de les dents o que els falti, cosa que també contribueix a problemes amb el processament adequat dels aliments. Si un dentista equí de confiança revisa el seu cavall almenys una o dues vegades a l’any pot estalviar-li una mica de dolor al camí.

Afegint calories

La pèrdua de pes del vostre cavall pot ser només una simple qüestió de matemàtiques … cremen més calories de les que ingereixen. Pot ser que calgui el fenc i / o l’aliment del cavall, especialment per als cavalls en exercici intens o en cavalls de treball. Tanmateix, afegir una font de greixos d’alta qualitat i altes en calories pot ser tot el necessari per girar la cantonada. Tradicionalment, la gent ha afegit oli de blat de moro a l’alimentació dels seus cavalls com a vestit superior. No obstant això, atès que l’oli de blat de moro no és totalment digerible, heu de donar grans quantitats perquè sigui eficaç i molts cavalls no troben gaire gust a l’oli. Els olis més populars que són molt digeribles, agradables i ofereixen avantatges addicionals per a la pell i el pelatge: olis de llinosa, soja i germen de blat.

Farratges alternatius

Quan es tracta de cavalls geriàtrics, la capacitat de mastegar esdevé cada vegada més problemàtica, sense oblidar l’envelliment del tracte digestiu, és menys eficient i capaç d’extreure els nutrients necessaris del que pot mastegar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*